Ash Olsen

Det er ikke mange rappere, der vokser op på en gård - og det er ikke mange gårdejere, der bliver rappere. Den 20-årige Ashylito (hvis borgerlige navn er Ash Olsen) er ikke din typiske rapper. Hendes hypnotiske rim tager udgangspunkt i både hendes virkelige liv i en norsk landsby og et imaginært liv som amerikansk street rapper, og hun er klar til at træde ud af soveværelset og indtage verden.

 

Som ung og skateboard-fanatisk teenager hørte hun Tupacs ”Only God Can Judge Me” for første gang, og blev inspireret til at finde sangen på YouTube for at forsøge at synge med. Tupac og Biggie Smalls lærte hende kunsten i stærke rim, men gav også hendes engelske en tydelig amerikansk accent. Det fik Ash til at indse, at hvis hun skulle gøre sig forhåbninger om en fremtid som rapper, var hun nødt til at forbedre sine sprogkundskaber, og hun begyndte derfor intensivt at studere det engelske sprog ved at læse bøger og øve sig i sin udtale hjemme på værelset.

 

Ash er fuldt bevidst om, at hun ikke stereotypen på en rapper – hun er hvid, fra Norge og er en kvinde, hvilket i mange forums på internettet betragtes som en højst usædvanlig kombination. Trods de svære odds, har hun formået at sparke døre ind ved at være tro mod sig selv, og ved at lave musik hun selv ville lytte til. It’s Ash’s world: you just don’t know it yet.

Booking & Presse

Booking

Morten Hundahl

morten@allthingslive.com