bbno$

Bbno$: Manden bag den virale hitsingle ”Lalala” kommer til Danmark!

Bbno$ står bag et af de mest streamede numre på Spotify denne sommer med singlen ”Lalala”, der i skrivende stund har over 150 millioner afspilninger på YouTube. Til foråret rammer den canadiske rapper Danmark, når hans kommende verdensturné kommer til Lille Vega 18. april.

”Did I really just forget that melody?” er den virale indledende linje til et af sommerens mest streamede numre i USA. Kombinationen af førnævnte åbningslinje, nummerets karakteristiske latininspirerede beat og skøre tekst gjorde på kort tid bbno$ rasende populær. Det ørehængende hit ”Lalala”, der er en feature med den amerikanske rapper og producer Y2K, lå i top-5 på Spotifys Viral 50 hele juli måned. Men allerede inden nummeret fik luft under vingerne på Spotify og radiostationerne, var nummeret gået viralt på blandt andet TikTok, YouTube og datingappen Tinder.

Bbno$ (udtales baby no money) er født og opvokset i Vancouver, og har siden barnsben haft talent for at gøre tingene anderledes. I 2014 startede han og nogle studiekammerater fra college et multimedie-kollektiv, der lavede røre i det lokale musik – og modemiljø. Da gruppen gik i opløsning, fortsatte bbno$ sin uddannelse på det prestigefyldte University of British Columbia, hvor der blev holdt ild i den musikalske karriere i fritiden.

I 2016 debuterede han på Soundcloud, og siden da har den blot 24-årige rapper cementeret sit ry som en af de mest progressive og innovative hiphopartister på scenen lige nu, og opnået over flere hundrede millioner streams globalt med hans tre fuldlængde album. Singlen ”Lalala” er et skoleeksempel på, hvor langt du kan nå med en catchy sang og guerilla-marketing, der i bbno$’ tilfælde inkluderede brug af marketingkroner på både Tinder, annoncer på Craigslist, store personligheder på både TikTok og YouTube, og ikke mindst old school callcenter-metoder.

Den canadiske rappers uortodokse marketingmetoder kan siges at have givet pote. ”Lalala” har i skrivende stund over 150 millioner afspilninger på YouTube og over 360 millioner streams på Spotify. I 2020 drager han på verdensturné, og danske fans kan glæde sig til at synge med, når bbno$ indtager Lille Vega 18. april.