Cecilia Bartoli

Mezzosopranen Cecilia Bartoli besøger Skandinavien

Det bliver en aften med nærvær, intensitet og sprudlende energi, når den karismatiske mezzosopran Cecilia Bartoli optræder i DR Koncerthuset 14. juni og Symfonisk Sal i Aarhus 16. juni næste år. Med på scenen har hun sit eget orkester ”Les Musiciens du Prince-Monaco”, som er et af Europas førende barokensembler.

Operadivaen Cecilia Bartoli er et musikalsk unikum. Med sin ekspressive mimik, mesterlige vokal og altid spændende repertoire har den italienske mezzosopran opnået verdensomspændende succes og stor hæder i sin mere end 30 år lange karriere. Den alsidige sangerinde byder på alt det bedste fra operaens verden på én gang: følelser, drama og ikke mindst en imponerende stemmepragt.  Dette gør også Bartoli til en af de bedst sælgende klassiske solister i dag - med hele 12 millioner solgte lyd- og videoindspilninger.

Man kunne senest opleve Bartolis betagende stemme på dansk jord i 2015, hvor Politikens anmelder Thomas Michelsen kvitterede med 6 stjerner og ordene: ”Cecilia Bartoli har opdyrket sin helt egen niche, hvor overset vokalguld graves frem fra arkiverne og bruges som afsæt for den personlige, ekstremt powerfulde og præcise koloraturkunst, der er den italienske sangers specialitet.”

Efter fem år vender verdensstjernen tilbage til Danmark i forbindelse med en skandinavisk turné, hvor hun optræder sammen med sit eget, virtuose barokensemble Les Musiciens du Prince-Monaco, som er tilknyttet Monaco Operaen. Orkestret har eksisteret siden 2016 under Bartolis kunstneriske ledelse og har turneret i hele Europa med musik af komponister som Händel, Vivaldi og Rossini på originale instrumenter. Celia Bartoli kan også opleves i Konserthuset Stockholm 12. juni.

I spidsen for orkestret, som er sammensat af førende barokmusikere fra hele verden, står violinisten Andrés Gabetta, som har vundet en række priser og udmærkelser, bl.a. en nominering til den amerikanske Grammy for sin fortolkning af Bachs Brandenburger-koncerter.

Programmet for koncerten vil være arier og musik fra det 18. århundrede.