Explosions In The Sky

Explosions in the Sky er et af de mest indflydelsesrige postrockorkestre over de sidste årtier. Af flere omgange har de spillet udsolgte koncerter i København med topanmeldelser til følge. Nu vender bandet retur og fejrer deres 20-års jubilæum i Studie 2.

Amerikanske Explosions in the Sky har siden årtusindeskiftet været en dominerende faktor indenfor postrocken og sammen med bands som Godspeed You! Black Emperor, Mogwai og Sigur Rós skabte de en stilren afart til rockgenren og skrev et nyt kapitel til musikhistorien.
Kapitlet handler om rockbands som Explosions in the Sky, der skaber musik med abstrakte instrumentaliseringer, lange, soniske kompositioner i et dikterende tempo i varierende klangflader.

Rockkvartetten fra Texas har over de sidste 20 år tildelt den ellers stilrene postrock flere nuancer og skubbet til rammerne konstant ved blandt andet at inkorporere elektroniske elementer på deres seneste, kritikerroste studiealbums. Kendetegnende for Explosions in the Sky er, at de altid formår at levere passionerede og kraftfulde koncertoplevelser til deres trofaste publikum verden over.

Af flere omgange har Explosions in the Sky lagt vejen forbi København i årenes løb og spillet for fulde huse, hvor flere beretninger fra de tilstedeværende musikkritikere vidner om, at bandet levede op til deres ry – f.eks. kvitterede Politikens Kim Skotte med 5/6 hjerter og følgende rosende ord efter bandets koncert i Lille Vega i 2008:

”Med spilleglæden udmøntet som ærefrygtindgydende alvor samlet om opgaven blev det en aften, hvor man virkelig følte, man blev vidne til den form for musikalsk indsigt, man kun kan erhverve sig ved den dybeste koncentration.
Den slags rummer belønningen i sig selv, men Explosions In The Sky formåede at gøre denne i virkeligheden voldsomt indadvendte øvelse udadvendt og smittende.“

Og otte år senere i 2016, hvor Explosions in the Sky denne gang besøgte Pumpehuset i forbindelse med udgivelsen af deres seneste studiealbum The Wilderness tildelte anmelderen fra Undertoner.dk også 5/6 stjerner og blandt andet denne kommentar til bandet:

”Explosions in the Sky har altid haft evnen til at lyde lige så store som deres hjemstat, og episk er kun et fattigt ord at bruge om de ofte 10 minutter lange kompositioner, der udgør aftenens koncert“