GoGo Penguin

GoGo Penguin indtager DR Koncerthuset

Jazz-ekvilibristerne GoGo Penguin kommer til DR Koncerthuset med deres stærke blanding af elektroniske lydlandskaber og jazz

Den nyskabende Manchester-gruppe GoGo Penguin er forlængst brudt igennem lydmuren med deres særegne blanding af elektroniske og klassiske jazzdyder og bliver i deres hjemland England ofte kaldt jazzens svar på Radiohead.

De er nu klar med nyt materiale fra deres splinternye album ”GoGo Penguin” der udkom 5. juni på legendariske Blue Note Records.

Et af den velspillende gruppes næste mål er DR Koncerthuset. Her lægger GoGo Penguin vejen forbi Studie 2, hvor de får rig mulighed for at overrumple publikum med deres særegne blanding af jazz, electronica og moderne kompositionsmusik.

For godt nok er GoGo Penguin først og fremmest en klavertrio med afsæt i jazzen, men det forhindrer ikke gruppens nysgerrige medlemmer i at trække på et bredt arsenal fra den elektroniske musik – her er alt fra knækkede breakbeats, nostalgiske arkadespilslyde og hypnotiske melodier á la Aphex Twin og Four Tet, som på den seneste udgivelse blandes smidigt med jungle agtige rytmer, smukke melodier og tordnende basgange.

Gruppens unikke lyd er tidligere blevet kaldt ”akustisk electronica”, og det er ikke meget galt. De fleste af GoGo Penguins kompositioner begynder nemlig som en skitse i trommeslager Rob Turners computer. Siden er det op til den samlede gruppe, der foruden Turner tæller bassist Nick Blacka, pianist Chris Illingwort og lydmand Joe Reiser, at oversætte de digitale stumper til det helt særegne udtryk, der har drevet GoGo Penguin frem gennem utallige koncerter verden over siden debuten i 2012. Der er lagt op til en fremragende og intens live oplevelse i Studie 2 til februar.