Grace Carter

Den britiske sangerinde farver den 8. marts Lille VEGA i blå R&B, pop og soul-toner, der krammer knuste hjerter tilbage på plads.

Britiske Grace Carter voksede op med Lauryn Hill og Nina Simone på anlægget. Det kan tydeligt høres i hendes musik, der emmer af emotionel og musikalsk modenhed på trods af sangerindens unge alder.

Carter balancerer yndefuldt mellem at være sårbar og stærk. Hendes forførende stemme skinner igennem de minimalistisk opbyggede sange. I en kraftfuld blanding af soul, R&B og pop skaber Carter musik, som indtager kroppen og bliver siddende i sjælen.

De fleste af sangene på debut-ep’en Why Her Not Me (2018) handler om Carters far og hans fravær. Han forlod hendes mor, da hun var lille og var ind og ud af deres liv, indtil hun blev 16 år. Hver gang hun kom på fode igen og følte sig stærk, kom han tilbage og knuste hendes hjerte.

”My dad broke my heart before any boy had a chance to. I felt that pain but didn’t understand it because it’s something you shouldn’t really feel so young” har hun udtalt til The Standard.

Titelsangen fra ep’en handler om, at faderen har startet en ny familie. I videoen ser man Grace Carter stå og stirre ind i hans nye hjem, udenfor og alene. I 2019 har hun udgivet et cover af Chris Isaaks ”Wicked Game” og sangen, ”Don’t Hurt Like It Used To ”, hvis video er optaget en mørk nat i et stenbrud i København. De to singler er forløbere for mere nyt materiale fra den indtagende sangerinde.

Rag’N’Bone Man, Haim, Mabel og Lewis Capaldi er alle faldet for Grace Carter og har haft hende med som support på deres tours.