Hjernen og autisme set indefra version 2.0

Autisme har noget med hjernen at gøre, men det er langt mere end bare det. Det er derfor, vi er så godt dækket ind i dette foredrag. Anne ved noget om autisme, og hvordan det er at leve med det, og Peter ved noget om hjernen. 

Mange mennesker med autisme oplever problemer med at filtrere sanseindtryk, nogen har problemer med det sociale og mange bliver overvældet, når dagligdagen skal planlægges, og det hele skal bringes til at fungere. Anne fortæller, hvordan det er. Peter fortæller om hjernens arbejdsopgaver, og hvor lidt der skal til, før problemerne melder sig. I foredraget vil du få svar på vigtige spørgsmål som:

  • Hvorfor løber mennesker på autismespektret så stor en risiko for stress og udbrændthed?
  • Hvad gør man for at undgå, at tingene brænder sammen?
  • Hvad sker der i hjernen, når man føler sig udenfor?
  • Hvad kan man gøre for at forbedre det sociale?
  • Hvad har vi at takke hjernen for, når det gælder planlægningsarbejde?
  • Hvordan hjælper vi den autistiske hjerne til at få dagligdagen til at fungere lidt bedre?

Det og MEGET mere vil de komme ind på i dette foredrag.

Peter og Anne har holdt foredrag sammen før, men denne gang gør de det på en ny måde og med nye vinkler på emnet. 

Anne Skov Jensen blev som voksen diagnosticeret med Aspergers Syndrom og ADHD. Hun er mor til en søn og datter med samme diagnoser og har en stor interesse i autisme. Hun står bag ”Overlevelsesguiden” og er formand for foreningen A-Team. Hun medvirkede desuden i DR’s programmer “De skjulte talenter”.

Peter Lund Madsen er hjerneforsker og speciallæge i psykiatri. Han har bl.a. gjort sig folkekær som "Hjerne Madsen" med sin naturvidenskabelige formidling om hjernen i forskellige radio- og tv-programmer. Han er især kendt for samarbejdet med sin bror, Anders Lund Madsen, med flere populære shows på Bellevue Teatret.