Jamie Cullum

Kritikerrost sangskriver, musiker og moderne crooner. Jamie Cullum indtager DR Koncertsalens smukke omgivelser.

Den engelske sanger, entertainer og komponist Jamie Cullum er en af vor tids bedst sælgende croonere på tværs af pop, jazz og bigbandmusik. Med stor respekt for jazztraditionen og personlige fortolkninger af moderne klassikere er han blevet dette århundredes arvtager efter Frank Sinatra, Tony Bennett og Billy Joel.

Jamie Cullum er aktuel med sit ottende album Taller, som udkom i juni. Taller er et personligt og modigt album, der viser en anden og helt ny side af Jamie Cullum.
 
“This album is like my working notes for life. I don’t think I’ve made music like this before. I hope you can find the joy amongst its moments of melancholy”. – Jamie Cullum
 
Da han i 2003 udgav gennembrudsalbummet Twentysomething med en blanding af jazz standards, kendte ballader og egne numre, blev han med et slag den bedst sælgende jazz artist i Storbritannien nogensinde. Siden har han turneret i hele verden, startet sit eget succesfulde radioprogram og arbejdet med en stjerneparade af popnavne som Kylie Minogue, Pharrell Williams, Sugarbabes, will.i.am, Burt Bacharach, samt utallige symfoniorkestre og big bands. 
 
I dag har han rundet mere end 10 millioner solgte plader på verdensplan.
 
Jamie Cullum’s sidste besøg i København var under Copenhagen Jazz Festival i 2017, hvor han spillede en udsolgt koncert i netop Koncertsalen, som han nu vender tilbage til næste år.