Marcus Miller

Han har medvirket på mere end 500 album og været bassist for nogle af de største navne gennem de sidste 30 år. Til efteråret får Danmark besøg af en af vor tids helt store bassister, når Marcus Miller og band indtager DR Koncerthuset i København, Posten i Odense og Musikhuset til oktober 2022.

Marcus Miller er blevet udnævnt som en af de mest indflydelsesrige kunstnere i nyere tid, og er et unikum med sin over 30 år lange karriere. Han har blandt andet vundet to amerikanske GRAMMY priser, modtaget en Edison Award for Lifetime Achievement in Jazz og er udpeget som UNESCO Artist for Peace.

Hans karakteristiske baslyd, der med sublim teknik kombinerer både funk, groove og soul, har farvet utallige verdenshit som Bill Withers ”Just the Two of Us”, Luther Vandross’ ”Never Too Much” og en perlerække af numre med blandt andre Chaka Khan, Aretha Franklin, Herbie Hancock, David Sanborn, Eric Clapton, George Benson og Elton John.

Miller er i lige så høj grad kendt som en stilskaber i jazzens verden - blandt andet som tæt samarbejdspartner på tre Miles Davis album, herunder albummet Tutu fra 1986, der blev hædret med to GRAMMY statuetter og betragtes som et definerende værk i jazz-legendens diskografi.

Som soloartist har Marcus Miller over 13 studiealbum og en lang række soundtrack til prominente film på sit store repertoire. Seneste tilføjelse er albummet Laid Black fra 2018, hvor Miller cementerer sit musikalske overskud, legesyge og kunnen ved at tilføje elementer fra R&B, trap, funk, hip-hop og jazz.

I 2022 kan danske Miller aficionadoer glæde sig til at opleve ham herhjemme, når han indtager scenen på både Posten i Odense, Koncertsalen i København og Musikhuset i Aarhus med sit forrygende band til næste efterår.