Mazen

Mazen - Sådan Overtager Vi Danmark 2.0

Gadedreng, poet, samfundsiagttager og SoMe-stjerne; Mazen har de seneste par år markeret sig som en unik og ærlig stemme i den danske debat, når han deler sine tanker med pen eller på de sociale medier – og i kølvandet på succesen med sit debutshow Sådan sender I mig hjem, tog han sidste år danskerne med storm med sit nye show; Sådan Overtager Vi Danmark, der modtog en hæderspris af Statens Kunstfond. Til september kan Mazen-fans se frem til en special edition af showet, når han indtager Bremen Teater med Sådan Overtager Vi Danmark 2.0.

Med Sådan Overtager Vi Danmark 2.0 ryster Mazen posen, men stiller stadig skarpt på Fru Jensens hygge-racisme over middagsbordet og i gadebilledet, og skåner stadig ikke ny-danskernes indbyrdes fordomme og forudindtagede holdninger om den rød-hvide andedams-kultur. Han udfordrer fortsat status quo, analyserer janteloven - set med brune øjne - sætter spørgsmålstegn ved uddannelsessystemet og jonglerer med retorikken i samfunds- og integrationsdebatten.

Mazen har fundet en unik måde at italesætte de emner og problematikker, som politikerne debatterer og befolkningen tænker på. Han er skarp og humoristisk i sine betragtninger og dét har danskerne fået øjnene op for: På Facebook alene har Mazen mere end 58.000 følgere, hvor hans videoer ses og deles af tusindvis af danskere.

Han optrådte for første gang med sit Liveshow Sådan Sender I Mig Hjem på Bremen Teater - direkte fra de sociale medier sneg Mazen sig uden om køen til den ikoniske scene og fyldte salen op hele to gange. Showet var en kæmpe succes blandt publikum, der på skift grinede, græd og kvitterede med stående bifald. Sådan Sender I Mig Hjem var både nytænkende, nærværende og rørende ærligt, og efterspørgsel var så stor, at Mazen derefter drog på de danske landeveje med sin første Danmarksturné.

Mazen er født i Libanon under borgerkrigen og flygtede som dreng med sin familie til Danmark, hvor han er vokset op i en lille jysk by. Når den unge kunstner deler sine tanker på de sociale medier, formår han at perspektivere på en ny og anderledes måde. Det er Mazens indvandrer / flygtninge-stemme, der slås med den jyske stemme fra provinsen og sammen diskuterer de højt, når han indtager scenen – Og det bliver igen med glimtet i øjet, som kan få selv den mest støvede politiker til at trække på smilebåndet, når Mazen tager bladet fra munden og siger, nu er det nok – Sådan overtager vi Danmark!