The 1975

The 1975: Årtiets band vender tilbage til Danmark

The 1975 er aktuel med det anmelderroste album Notes on a Conditional Form, som de drager på turné med i 2021. Danske fans kan se frem til at opleve det nye album og alle de populære ørehængere, når Manchester-kvartetten indtager TAP1 i København fredag 12. februar.

Indbegrebet af musik anno 2020” - sådan skrev Gaffa i deres anmeldelse af det hypede engelske bands seneste album Notes on a Conditional Form. The 1975 har nemlig fuld fart på, både når det kommer til produktivitet, samfundsskildring og kreative ambitioner. Det nye album rummer hele 22 nye numre, der blæser på genrekonformitet og inkluderer gæstevokalister som Greta Thunberg, Phoebe Bridgers og FKA Twigs.

Der skal heller ikke kigges langt tilbage i tiden, før den tilsvarende kritikerroste albumforgænger A Brief Inquiry Into Online Relationships (2018) landede på bandets diskografi og bragte dem forbi Danmark i 2019. Her indtog bandet København en brandvarm sommerdag foran et stort og veloplagt dansk publikum i TAP1.

The 1975 har efterhånden banket deres navn godt og grundigt fast i den moderne musiklytters bevidsthed med hits som ”Chocolate”, ”Girls”, ”Love It If We Made It” og ”The Sound”, og har siden deres gennembrud i 2013 været anmelder-darlings i både den danske og internationale musikpresse. Det har ligeledes resulteret i et hav af prestigefyldte priser, og det legendariske engelske musikmagasin NME udnævnte dem som ”Band Of The Decade” ved NME Awards 2020.

Bandet har desuden vundet prisen som bedste liveband ved tidligere NME Awards, og med det nystrøgne femte album pakket i tourkufferten, er de fandenivoldske englændere, med de følsomme tekster, klar til endnu engang at indtage verdens livescener. Til februar bliver det igen Danmarks tur til at opleve det moderne musikfænomen anført af den karismatiske forsanger Matty Healy live, når The 1975 atter parkerer tourbussen på Raffinaderivej.